Súnion virtualitza la seva infraestructura de servidors

CAS D'ÈXIT

SÚNION

Súnion és una escola privada d’educació secundària que imparteix l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i el Batxillerat en les modalitats de Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials i Arts. És una escola catalana i laica amb un sistema pedagògic que promou l’autonomia de l’alumne i la responsabilitat personal. Súnion és una escola de civilitat, d’aprenentatge de la convivència.

El repte

Súnion necessitava renovar el seu parc de servidors i alhora rendibilitzar la inversió en hardware mitjançant una solució que els proporcionés el màxim rendiment i rapidesa en el processament de la informació.
La institució educativa comptava amb un entorn no virtualitzat i 8 servidors dedicats que comportaven un alt consum i gran espai en el CPD.
Davant això, es va decidir descartar l’ampliació del stack de servidors i optar per implantar un entorn virtualitzat que reduís la complexitat i augmentés l’eficiència.

“La implantació de VMware VSan ens ha permès disposar d’un entorn més segur, rendible i optimitzat. Reduint despeses operatives així com la inversió en capital inicial” “Vam triar a INSTEL per a implantar VMware per la seva alta certificació comercial i tècnica. La resposta donada pel servei tècnic ha estat excel·lent tant per la seva professionalitat com pel tracte personal rebut. Instel és el nostre partner tecnològic de referència en projectes de centres de procesament de dades, infraestructura física i sense fils”

Moisés Ruiz
Responsable IT a Súnion

La solució

Donant resposta a aquests requisits, Instel va dissenyar una proposta per a la implementació d’una infraestructura hiperconvergent amb tecnologia vSAN™.

Per què s’ha optat per implantar VMware vSAN™?

La solució HCI amb tecnologia de VMware proporciona disponibilitat, escalabilitat i rendiment de nivell empresarial, combinant els recursos informàtics, l’emmagatzematge i la gestió en servidors x86 estàndard del sector. És alhora, la primera solució de seguretat HCI nadiua amb xifrat de dades inactives definit per programari.

Els elements implantats han estat:

El projecte de virtualització s’ha acompanyat dels serveis professionals de Instel basats en l’arquitectura i disseny de la solució, implantació, formació a administradors així com el manteniment de la solució.

Beneficis

Departament Financer
  • Rendibilització de la inversió. La implantació de VSAN ha permès reduir el cost total de propietat, mitjançant la reducció de la inversió inicial en hardware.
  • Reducció de les despeses operatives. Estalvi en costos de manteniment així com estalvi energètic.
Departament IT / Seguretat
  • Simplificació i consolidació de l’administració de xarxes i de l’emmagatzematge del servidor.
  • Flexibilitat per a escalar els recursos informàtics o l’emmagatzematge segons les necessitats.
  • Seguretat de la informació. Reduint els riscos i augmentant la disponibilitat.
  • Rendiment alt i previsible en el processament d’informació.
  • Rapidesa en la recuperació davant desatres.

Partner Tecnològic

Posted in Casos d’èxit