Les 10 tendències tecnològiques de Gartner per a 2024: Una mirada al futur de la tecnologia

Què ens ofereix el futur en quant a tendències tecnològiques?

En aquest article, basat en les prediccions de Gartner per a 2024, explorarem les 10 tendències clau que tindràn un impacte significatiu en el panorama tecnològic.

Des d'AI TRiSM fins a Custobots, et convidem a descobrir el futur de la innovació i la transformació digital.

1. Gestió de la confiança, el risc i la seguretat (AI TRiSM)

La confiança en la intel·ligència artificial (IA) serà crucial en 2024. La gestió de riscos i seguretat en el context de la IA (AI TRiSM) s’enfoca a garantir la confiabilitat dels sistemes, la gestió de riscos, la seguretat de les dades i la promoció de pràctiques ètiques en l’ús de sistemes de IA.

2. Gestió continua de la exposició a amenaces (CTEM)

Les empreses han de ser proactives en la identificació i mitigació d’amenaces cibernètiques. La CTEM proporciona un enfocament proactiu per a mantenir la seguretat dels sistemes, mitjançant el monitoratge de possibles amenaces i l’avaluació de riscos en temps real, garantint així un entorn més segur i resilient.

3. Tecnologia sostenible

Tecnologies com la IA, IoT, les criptomonedes i el cloud computing generen preocupació pel seu consum energètic i impacte. Les empreses buscaran solucions tecnològiques que redueixin la seva petjada de carboni i promoguin pràctiques comercials més sostenibles.

4. Enginyeria de plataformes

Amb la creixent complexitat de les solucions tecnològiques, l’enginyeria de plataformes és una disciplina que s’enfoca a dissenyar i operar plataformes de desenvolupament internes que permeten un enfocament d’autoservei. Aquestes faciliten la creació i la personalització d’aplicacions i serveis de manera eficient i escalable.

5. Desenvolupament augmentat per IA

El desenvolupament potenciat per la IA revolucionarà la forma en què es creen aplicacions i sistemes. L’ús de tecnologies de IA, com GenAI i l’aprenentatge automàtic, assistiran en la programació i codificació, accelerant el desenvolupament i millorant la qualitat de les aplicacions.

6. Plataformes cloud industrials

Segons Gartner, més del 70% de les empreses utilitzaran plataformes cloud industrials (ICP) per a accelerar les seves iniciatives comercials.
Les ICP permeten a les organitzacions industrials aprofitar la tecnologia en el núvol per a optimitzar processos, millorar l’eficiència i accelerar la innovació.

7. Aplicacions intel·ligents

Les aplicacions intel·ligents es beneficiaran de la IA per a proporcionar una experiència d’usuari més avançada. Aquestes aplicacions poden adaptar-se, aprendre i prendre decisions en temps real, la qual cosa les fa més eficients i capaços d’oferir experiències d’usuari altament personalitzades

8. Intel·ligència artificial generativa democratitzada

Gartner prediu que per a 2026 més del 80% de les empreses utilitzaran models o interfícies de programació d’aplicacions d’Intel·ligència Artificial Generativa (AI GenAI), i/o implementaran aplicacions habilitades per aquesta tecnologia en els seus entorns de producció.
La IA generativa democratitzada permetrà a un públic més ampli crear contingut i aplicacions generatives, de manera eficient i creativa.

9. Força de treball connectada augmentada (ACWF)

La ACWF integra tecnologies avançades, com a realitat augmentada, IoT i sistemes de col·laboració, per a millorar l’eficiència i la col·laboració en entorns laborals. Permetrà als treballadors accedir a informació crítica, rebre orientació en temps real i col·laborar de manera més efectiva a través de dispositius connectats.

10. Clients de màquines (Custobots)

Els “custobots” són robots dissenyats per a oferir una experiència al client personalitzada en entorns de servei i comerç i seran una tendència en creixement en els pròxims anys.
Aquests robots utilitzen intel·ligència artificial i sensors per a interactuar amb els clients, respondre a preguntes, proporcionar recomanacions de productes o serveis, i brindar assistència en la presa de decisions.

En conclusió, les tendències de Gartner per a 2024 marquen una guia valuosa per a la planificació estratègica en l’àmbit tecnològic. Aquestes tendències aborden qüestions crucials com la seguretat de la intel·ligència artificial, la sostenibilitat i la democratització de la tecnologia. Aquelles organitzacions que les incorporin de manera efectiva en el seu full de ruta tecnològic estaran més ben preparades per al futur, aprofitant noves oportunitats i superant desafiaments en un entorn tecnològic en constant evolució.

Contacta amb el nostre equip comercial

Posted in Notícies