Està la teva xarxa corporativa preparada per a oferir un entorn ràpid i segur als teus empleats?

Estan segurs els actius crítics de la teva empresa?

Per a implantar el teletreball en la teva organització i garantir la seguretat, és necessari comptar amb una solució que cobreixi tots els riscos associats a l’accés remot dels empleats a la xarxa corporativa.

A continuació, et donem les claus per a garantir un entorn de treball en remot ràpid i segur, així com establir protocols i proporcionar als usuaris la formació adequada per a evitar que aquesta pràctica afecti els actius crítics de l’empresa.

Amb quins elements ha de comptar un accés remot segur?

  • Client VPN IPSEC i SSL. Capacitats de Gateway VPN, tant per a establir túnels IPSEC com SSL.
  • Doble factor d’autenticació. Un accés remot significa obrir una porta a la nostra empresa. Mai hauria de permetre’s l’accés sense comptar amb una autenticació fiable. Per això, a més d’utilitzar el seu usuari i contrasenya, cal afegir al procés d’autenticació un segon factor a través d’un token físic o una app que confirmi la identitat dels usuaris.
  • <Protecció de Continguts. L’accés remot dels nostres empleats ha de ser analitzat enfront d’amenaces, malware, etc. tant si es realitza des d’un dispositiu mòbil com si és des d’un Gateway VPN o fins i tot en el núvol. El model a seguir dependrà de la necessitat de l’empresa i del perfil de l’usuari. Per això, és necessari, establir i aplicar les mateixes polítiques de navegació i de seguretat que quan l’empleat es troba en l’oficina.
  • Endpoint avançat. Permet una visibilitat completa del què s’està executant i permet poder actuar de manera automàtica en cas de tenir un problema.
  • Xifrat. Tota la informació que circuli per la xarxa corporativa i que sigui crítica pel negoci ha de ser xifrada. S’aconsella disposar d’una solució que permeti xifrar i inspeccionar totes les comunicacions amb els mecanismes més segurs del moment.
  • Inspecció SSL i L7. Encara que el treballador estigui fora de l’oficina, les seves dades i connexions són tan importants com si estiguessin en el centre de dades de l’empresa. Per aquest motiu és important que tot el trànsit pugui ser inspeccionat (fins i tot l’Https) i aplicar un Sistema de Prevenció d’Intrusos (IPS), control d’aplicacions i antivirus a tot el trànsit. A més, aquest control ha de realitzar-se abans que les dades entrin en la xarxa corporativa per a evitar l’entrada de malware.
  • Escalabilitat. Qualsevol solució de teletreball ha de ser capaç de créixer segons augmenten les necessitats de teletreball de l’empresa.

A INSTEL l’ajudem a implantar el teletreball en la seva organització, garantint la seguretat de la seva xarxa. Per això, treballem amb els fabricants líders en seguretat com FORTINET.

Contacta amb INSTEL y descobreix tota la potencialitat de l’accés remot amb FORTINET.