Intertransit optimitza la seguretat perimetral i la gestió de mercaderies mitjançant videovigilancia IP

CAS D'ÈXIT

INTERTRANSIT

Intertransit S.A. realitza servei de transport internacional en totes les modalitats: Terrestre, Marítima, Aèria i Multimodal, així com les operacions annexes al mateix, com Duana, Logística, Magatzematge, Manipulacions, Assegurances, Intrastat.

El repte

Dins del procés d’obtenció de la certificació OEA (Operador Econòmic Autoritzat) per part de Intertransit, existien un conjunt de requisits a nivell de seguretat en les instal•lacions i mercaderies.
Per tal motiu, Intertransit buscava una solució de video que li permetés cobrir aquests requisits, controlant tant la seguretat perimetral de la seva nau, el control del magatzematge a nivell intern, així com l’entrada i sortida de mercaderies.

“Les nostres necessitats com a Operadors Logístics amb projecció internacional han estat integrades a través de diversos projectes tecnològics coordinats amb Instel de forma molt satisfactòria, el que ha permès incorporar-nos de forma eficaç a les noves i sofisticades demandes del mercat, com a seguretat (OEA), control (ISO) i millora en la productivitat.”

Josep María Santos
Director tècnic a Intertransit S.A.

La solució

Per implantar la solució de videovigilancia IP, Intertransit va optar pel seu proveïdor habitual de comunicacions unificades, connectivitat i enginyeria informàtica: INSTEL S.L.
Des de fa més de 20 anys, Intertransit confia en Instel, amb qui ha desenvolupat projectes de diversa índole en cablejat, video IP, Wifi i virtualització.

Quan Intertransit va adquirir la seva actual nau, va trobar implantat un sistema de vídeo analògic. Per tal motiu en un primer plantejament, es va optar per aprofitar les càmeres analògiques existents integrant-les en un sistema de video IP.

Per a la implantació de videovigilancia, es va optar pel fabricant tecnològic líder del mercat en solucions de VIDEO IP: AXIS COMMUNICATION. Una decisió basada en l’ampli portfoli de producte com pel caràcter innovador de la companyia

Per al control del perímetre exterior de les instal•lacions, es van incloure dues càmeres IP addicionals a les ja existents càmeres analògiques.
Per al control del recinte interior, les càmeres analògiques existents oferien una visió general del magatzem, per això, va ser necessari la implantació de càmeres IP per controlar els accessos i les zones de magatzematge. Es van afegir 9 càmeres IP (2 packs de 4 càmeres).

Per realitzar la conversió d’analògic a IP, es van utilitzar 3 video servers d’AXIS de 4 entrades cadascun, convertint el sistema analògic existent a IP.

Es va subministrar infraestructura de servidor de gravació així com el software “AXIS CAMARA STATION” per a la gestió dels enregistraments.
De la mateixa manera, es va implantar infraestructura de cablejat estructurat per a la instal•lació de càmeres així com l’electrònica de xarxa.

Beneficis

Corporació
  • Disposar dels requisits necessaris a nivell de seguretat per a la certificació OEA
  • Optimització de la seguretat de les instal•lacions
  • Control sobre les mercaderies que entren, s’emmagatzemen i surten de les seves instal•lacions
  • Control sobre qualsevol incidència sorgida amb la mercaderia emmagatzemada
  • Millora en la productivitat dels empleats del magatzem

Partner Tecnològic