El creixement en la implantació de video vigilància a través de càmeres IP no ha deixat de créixer en els últims anys. La transició al video en xarxa per part de les companyies està permetent a aquestes obtenir importants beneficis a nivell de gestió de la seguretat, intel·ligència integrada i estalvi de costos.

No obstant , són moltes encara les empreses que disposen de càmeres analògiques de circuit tancat de TV (CCTV). En el següent post presentem alguns dels múltiples beneficis de migrar els equips a solucions IP.

  • Alta qualitat d’imatge. Les càmeres IP ofereixen una qualitat d’imatge excepcional amb resolucions HDTV i/o megapíxel i zoom òptics amb enfocament automàtic. Per això, resulten molt adequades per a la gestió de la seguretat perimetral o aquelles situacions en les quals la nitidesa de la imatge sigui fonamental en la identificació de persones o objectes.
   • Intel·ligència integrada: Gestió del Big data. Amb els enregistraments obtenim ua gran volum d’imatges no obstant això resulta altament útil poder seleccionar i analitzar únicament aquella informació que realment sigui del nostre interès. Per això, les càmeres de video IP poden programar-se per enviar alertes únicament quan es produeixin situacions d’interès (comportaments sospitosos, etc.). També podem generar “etiquetes” que permetran la cerca i anàlisi de videos concrets.
    • Analítica de video. Les solucions de video vigilància IP permeten la integració amb solucions de video analítica, les quals aportaran una capa extra d’intel·ligència a les nostres imatges/enregistraments (comptatge de persones, autotracking, gestió de cues, etc.).
     • Escalabilitat de la solució. Els sistemes de video IP permeten un creixement progressiu en funció de les necessitats empresarials, podent incrementar el nombre de càmeres IP que es desitgi. Alhora, l’ampliació de càmeres no implica un augment de costos extra a nivell d’infraestructura de servidor.
      • Retorn de la inversió. L’ús d’una infraestructura de xarxa IP per a altres aplicacions dins de l’empresa, economitza considerablement el cost de propietat de la solució atès que permet aprofitar la infraestructura IP ja existent, per la qual cosa la inversió se centrarà en el cost d’adquisició de les càmeres.
       • Fàcil integració amb altres sistemes. El video IP permet la integració amb solucions de control d’accés i sistemes d’intrusió, integració amb el punt de venda (POS), processos de picking, sistemes de gestió pel compliment de qualitat.

       A Instel, disposem d’una llarga trajectòria en la implantació de solucions de videogiliancia IP para diferents sectors verticals. Som un dels principals partners a nivell nacional del líder mundial en càmeres IP, Axis Communications.
       Si està plantejant una migració a IP o la implantació /ampliació de càmeres IP no dubti a contactar amb Instel, valorarem les seves necessitats per oferir-li les millors solucions.