Barcelona, Setembre 2020


El passat 9 de setembre, aquest hackeig va deixar inoperatius tots els sistemes informàtics de la companyia

Segons la notícia publicada al web de MERCA2, aquest succés es tracta d’un atac de ransomware. Ransomware és una forma de malware que bloqueja els arxius o dispositius dels usuaris i després reclama un pagament en línia anònim.

 

“D’acord amb el publicat per la mateixa font, no és la primera vegada que una gran empresa espanyola rep un hackeig. Companyies com Telefónica, la cadena SER, o Everis el van patir en el passat. Una de cada tres firmes a Espanya pateixen aquest tipus d’atacs, la qual cosa posa en perill tant les seves operacions com les dades dels seus usuaris.

 

Hem preguntat a Justo López, el nostre expert en ciberseguretat sobre com i per què es produeixen aquest tipus d’atacs i què hem de fer per evitar-los.

“Tot i tenir tallafocs de tota mena i condició, aquest tipus d’atacs només es poden contenir fent formació als empleats i establint permisos molt limitats dels usuaris en els sistemes, tant en els seus PCs com en els sistemes de recursos compartits, establint una política de l’Principi de Mínims Privilegis.
Una eina com el UEBA Introspect d’Aruba podria ajudar sempre que porti un agent corrent en els equips que bloquegi els processos d’encriptació executats de forma anormal. “

 

Declaraciones

“Per a aquest tipus de situacions, val més prevenir que lamentar. Una auditoria / consultoria de seguretat afloraria aquests problemes. A més considerem que unes sessions formatives als empleats serien l’eina més útil (detectar URL falses, estar atents a correus d’orígens sospitosos, ….) per evitar riscos. No hi ha res com un monitoratge proactiva per ser àgil en la contenció d’un atac i comptar amb un pla de contingència que t’ofereixi la tranquil·litat que en cas de desastre puguis seguir amb el teu negoci obert i totalment operatiu ” , apunta Just

 

Per sol·licitar una auditoria a ciberseguretat per a la teva empresa escriu-nos a través del següent link.
Un expert de INSTEL et contactarà per assessorar-te Vull contactar amb un expert

Us seguirem informant!

Posted in Notícies