American School of Barcelona reforça la seguretat amb càmeres IP d’última generació

CAS D'ÈXIT

AMERICAN SCHOOL OF BARCELONA

American School of Barcelona és una escola privada mixta, fundada en 1962, que acull a les seves aules a estudiants des dels 3 als 18 anys. ASB ofereix programes de preparació per accedir a universitats americanes, espanyoles i altres internacionals.

El repte

American School of Barcelona (ASB), acull entorn a 800 alumnes cada curs escolar i disposa d’unes instal·lacions de més de 15.000 metres quadrats que inclouen pistes de básquet, pistes de voleibol, camp de futbol, gimnàs, així com diversos espais exteriors.
Les àmplies dimensions del centre escolar i la necessitat de securitzarles, va portar en el seu moment a ASB a instal·lar càmeres analògiques de videovigilància en el recinte, que van permetre oferir un plus de seguretat a alumnes i personal docent, així com un reforç de la seguretat sobre les pròpies instal·lacions.
No obstant això, l’avanç imparable en els últims anys de la tecnologia IP i els seus clars avantatges sobre el món analògic, va portar a American School of Barcelona a iniciar un procés de migració dels seus sistemes de CCTV a una solució de càmeres en xarxa, que li permetés optimitzar la gestió i disposar d’una capa d’intel·ligència integrada.

“La solució de videovigilància IP de Axis no només ens ha aportat una millora en la seguretat d’instal·lacions i persones, és, sobretot, una potent eina de gestió que ens permet accedir remotament i analitzar aquella informació que és del nostre interès”

José Manuel Calahorra
Facilities Manager a American School of Barcelona

La solució

American School of Barcelona, es va posar en contacte amb Instel, proveïdor de telecomunicacions amb el que treballa habitualment en projectes d’infraestructura cablejada, solucions multimèdia/projectors i solucions de microinformàtica.

Amb l’objectiu d’oferir una solució de video IP d’alta qualitat i àmplies funcionalitats, es va optar per les càmeres IP de Axis Communications, empresa referent en el sector.
Instel va dur a terme el procés de migració de càmeres analògiques a IP, la instal·lació i configuració de noves càmeres IP natives, així com les proves per al correcte funcionament i la seva posada a punt. La migració de càmeres es va realitzar en diverses fases, amb l’objectiu d’anar renovant càmeres en funció de les necessitats del centre.

Actualment compta amb:

Beneficis

Corporació
  • Increment de la seguretat d’alumnes i personal docent
  • Increment de la seguretat de les instal·lacions
Departament Sistemes / Seguretat
  • Increment de la precisió. L’alta qualitat d’imatge, amb visió diürna/nocturna, facilita i accelera la identificació concreta d’objectes/persones.
  • Connectivitat remota. Accés a les imatges en temps real des de qualsevol lloc i dispositiu, gestionant la seguretat des de qualsevol ubicació.
  • Alertes automàtiques 24 hores. Generació de notificacions automàtiques davant qualsevol incident, comportament sospitós o manipulació de les càmeres.
  • Analítica de vídeo intel·ligent. Generació d’etiquetes que permeten la cerca i l’anàlisi de videos concrets, reduint temps i guanyant en eficiència.
  • Escalabilitat a mesura. Increment de càmeres en funció de les necessitats del centre sense canvis significatius en la infraestructura de xarxa
Departament Financer
  • Obtenció d’un ràpid rendiment de la inversió, gràcies a l’aprofitament de la infraestructura de xarxa existent al centre.

Partner Tecnològic

Posted in Casos d’èxit