L’Agència de Salut Pública de Barcelona implanta connectivitat wifi i reforça l’electrònica de xarxa

CAS D'ÈXIT

AGÈNCIA SALUT PÚBLICA DE BARCELONA

L’Agència de Salut Pública de Barcelona és un organisme públic de participació municipal i de la Generalitat que té com a missió vetllar per la salut de les persones residents a Barcelona i visitants.
Compta amb un edifici corporatiu principal, una seu d’oficines, un laboratori, oficines a Mercabarna, així com 7 centres d’assistència sanitària repartits per la ciutat.

El repte

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), amb una plantilla de 300 empleats i amb una alta afluència de visitants a sessions/esdeveniments, necessitava dotar de connectivitat wifi, les sales d’actes i sales de reunions que disposen en els seus 3 edificis principals. L’objectiu, disposar d’un entorn de treball eficient i intel·ligent, amb capacitat d’oferir una cobertura wifi de qualitat tant a treballadors com a visitants.

“L’experiència d’usuari després de la posada en funcionament del servei és molt positiva. S’ha dotat a l’Agència de dues xarxes wifi, una pública sobretot per cobrir esdeveniments i visitants i una altra privada com a extensió de la nostra LAN. És alhora, un primer pas per afavorir la mobilitat”

Pedro Arribas
Cap d’informàtica a l’Agència de Salut Pública de Barcelona

La solució

Per realitzar la implantació, ASPB va contactar amb Instel, el seu proveïdor de telecomunicacions habitual i amb qui ha implantat projectes de videovigilància IP, connectivitat tant física com sense fils, així com solucions de networking.

Com a primer pas per a la implantació de la solució de connectivitat, Instel va realitzar un estudi de cobertura de senyal de les instal·lacions per tal de proposar la millor ubicació dels punts d’accés. Una vegada presentats els resultats, es va decidir cobrir de connectivitat wifi (a part de les sales) totes les zones dels tres edificis principals.

El projecte es va dur a terme en dues fases: Una primera d’implantació de punts d’accés que cobrís les sales d’actes i la majoria de sales de reunions i una segona que cobrís la resta de zones d’ombra i les instal·lacions de l’Agència en Mercabarna.
Instel va proposar com a solució de connectivitat l’oferta per Aruba Networks, companyia referent a nivell mundial en solucions d’infraestructura i gestió wifi.

Els elements instal·lats han estat:

Alhora, es va fer un estudi de potència mitjana rebuda pels punts d’accés implantats amb l’objectiu d’establir una regulació de potència en funció del llindar demandat per l’Agència de Salut Pública i d’acord amb la legislació Europea i Nacional relativa a l’ús de l’espectre.
Finalitzada la instal·lació es va verificar el seu funcionament i posada a punt. Actualment, ASPB compta amb dues xarxes wifi, una pública per a visitants i una privada, la qual cosa permet oferir una connectivitat d’alta qualitat i una gestió intel·ligent i segura.

Beneficis

Corporació
  • Increment de l’eficiència i seguretat de la xarxa. Obtenció d’una xarxa de dades més ràpida, segura i productiva gràcies al canvi de networking
  • Usabilitat. Millora de l’experiència d’usuari mitjançant wifi d’alta qualitat
  • Foment de la mobilitat. Wifi com a element de la transformació de l’entorn laboral.
Departament Sistemes
  • Gestió i monitoratge de la xarxa. La solució de Airwave ha permès l’administració de la xarxa d’una forma simple i àgil, així com la identificació de problemes de xarxa abans que es produeixin
  • Optimització de temps del departament IT gràcies a l’administració centralitzada
  • Escalabilitat de la solució. Una solució d’accés ampliable i escalable en funció de les necessitats de l’entitat

Partner Tecnològic

Posted in Casos d’èxit