NOSTRE ADN E HISTÒRIA

Nostra trajectòria de més de 40 anys en el sector, ens avala com a empresa referent al mercat de les telecomunicacions

Qui som?

Som una empresa de serveis que subministrem als nostres clients, des de fa més de 47 anys, una solució integrada i completa a les seves comunicacions d’empresa, dotant-les de les últimes tecnologies que apareixen al mercat de les telecomunicacions. Un mercat que la seva dinàmica exigeix una evolució i formació constant.

A INSTEL volem ser els seus professionals de referència en el disseny, instal·lació i manteniment de les seves comunicacions d’empresa.

Veure VIDEO 45 ANIVERSARI INSTEL.

“Recorda que els més important respecte a qualsevol empresa, és que els resultats no estan a l’interior de les seves parets. El resultat d’un bon negoci és un client satisfet”.

Peter Drucker

Nostra missió

Aportar valor a les empreses. Posem a la disposició dels nostres clients les millors solucionis TIC empresarials que facilitin el desenvolupament i millorin la productivitat dels seus negocis.

La nostra visió

Volem ser un referent nacional en l’àmbit de solucions TIC per a empreses, destacant per la qualitat i eficiència dels nostres serveis professionals. Aportant rendibilitat als accionistes i creant un projecte motivador per als nostres empleats.

Els nostres valors

Orientació al client, honestedat, compromís, professionalitat, millora contínua, competitivitat, capacitat d’autocrítica, treball en equip i compromís amb la nostra societat.

Un petit resum dels nostres més de 40 anys…

80

Inici d’activitat. Societat unipersonal d’enginyeria, disseny i instal·lació de xarxes telefòniques i interfonía. Àmbit d’acció: Catalunya.

Els esforços del seu fundador, Manuel Martínez Morán, i del reduït grup de treballadors que componien la plantilla de l’empresa en aquest moment, anaven dirigits a posicionar l’empresa al mercat de les telecomunicacions a Catalunya oferint un servei àgil, efectiu i d’alta qualitat.

Amb el pas del temps aquesta vocació de servei s’ha mantingut fins als nostres dies com a punt essencial en la política de la companyia.

La principal activitat de la companyia se centrava en l’enginyeria disseny i instal · lació de xarxes telefòniques i manteniment d’equips telefònics.

Aquesta és una època difícil. La legislació espanyola no permetia la venda d’equipament telefònic a les companyies instal · ladores i tan sols eren les empreses fabricants d’equips que duien a terme aquesta activitat en el client final, al costat del operador telefònic únic (CTNE).

Acords comercials amb aquestes companyies van permetre a INSTEL dur a terme projectes d’implantació d’infraestructura de xarxa i manteniment dels equips telefònics en diversos dels nostres clients actuals. Aquesta relació professional es va mantenir durant un temps i va esdevenir una de les fonts de negoci de la companyia en aquesta dècada.

90

La companyia inicia la comercialització de plataformes i equipament telefònic després de la liberalització del mercat de les telecomunicacions a Espanya.

INSTEL manté els serveis de valor afegit d’instal·lació i manteniment dels equips comercialitzats i la instal·lació de la infraestructura de xarxa.

El nivell tecnològic de la companyia s’incrementa incorporant a la plantilla un equip altament qualificat en enginyeria i tècniques de comunicació, el que permet desenvolupar projectes d’una complexitat tecnològica més elevada.

En aquest període la companyia desenvolupa projectes per a clients situats en tota Catalunya, Balears i Andorra.

90

La companyia incorpora les solucions de dades Al seu portfoli de productes.

La evolució de la tecnologia ethernet i la possibilitat de poder oferir als nostres clients projectes unificats, englobant solucions de veu i dades, ens porta a incorporar noves solucions a la nostra cartera:

 • Sistemes de cablejat estructurat amb solucions de coure i fibra òptica.
  INSTEL va apostar totalment en aquesta àrea pel fabricant capdavanter a nivell mundial AT&T (ara SYSTIMAX de Comscope) i la seva solució de cable de 4 parells trenat, identificat llavors com PDS.
 • Electrònica de xarxa ethernet.
  Com a complement als sistemes de cablejat incorporem a la nostra cartera, equipament de xarxa com hubs, routers, MAU’s,….

Sota la denominació d’INFRAESTRUCTURES I SISTEMES DE TELECOMUNICACIÓ, S.L. la companyia passa a ser una societat limitada.

L’empresa es desenvolupa favorablement i el seu creixement permet incrementar la seva cartera de clients, oferint-los a més cobertura nacional. La seu social, situada en el mateix punt del barri de “Les Corts” a Barcelona, creix considerablement en nombre d’empleats i s’incorporen nous socis.

Tots aquests aspectes i el volum de negoci adquirit obliga a la companyia a constituir-se en societat limitada.

INSTEL marca una fita en el sector i es converteix en l’empresa que du a terme la primera instal·lació de cablejat estructurat de 4 parells a Catalunya, segona a nivell de tota Espanya. Era un client emblemàtic a Barcelona ja que es tractava del cablejat de les oficines de la seu del COB per a les olimpíades de Barcelona 92.

Obertura de delegació comercial a Girona en 1999.

El volum de negoci que Instel ha vingut desenvolupant fins llavors en la tota la província de Girona, així com el perfil d’alguns dels seus clients com Ajuntament de Girona o Universistat de Girona, fan que INSTEL posi com a objectiu prioritari la immediata obertura d’una delegació comercial a la capital. Una presència comercial que es manté fins als nostres dies amb l’objectiu d’incrementar el volum de negoci en tota la província.

2000

Consolidació i desenvolupament de noves àrees de negoci.

La companyia segueix mantenint les seves àrees de negoci tradicionals incorporant solucions de valor afegit, d’acrods a les necessitats actuals.

 • Veu: Integració i desenvolupament d’aplicacions de comunicacions unificades, implantació de Contact Centers, ToIP,…
 • Sistemes de cablejat estructurat: Solucions d’alt nivell tecnològic en entorns de cablejat intel·ligent, CPD’s i xarxes de transport d’elevat ample de banda.
 • Electrònica de xarxa: Equipament d’alta capacitat de procés i alta disponibilitat.

Paral·lelament hem incorporat noves àrees de negoci:

 • Gestió i control d’accés, utilitzant la pròpia xarxa IP
 • Mobilitat d’usuaris per a entorns distribuïts
 • Enginyeria informàtica per a entorns de virtualització i magatzematge
2010
Incorporació de noves àrees de negoci: Comunicacions unificades, solucions de videoconferència, solucions en infraestructura i sistemes, solucions en control d’accés i presència.

¡DESCOBREIXI COM PODEM AJUDAR!

Contacti’ns i li ajudarem.

Contacti amb nosaltres